A bor, ami a szerelemből született

Mi a jele annak, hogy egy borásznő biztosan szerelmes? Mit kezd egy háromdiplomás fiatal nő a családi szőlőbirtokkal? Balatoni borásznőket bemutató sorozatunk első részében Szabó Tündét látogattuk meg a Szent György-hegyen.

A káptalantóti piacon kezdődött az egész, amikor megkóstoltuk egy nagyhangú, tűzrőlpattant fiatal nő borait. Igazából nem is volt más választásunk, olyan hévvel és kedvességgel kínálta a „Szerelembornak” nevezett kékfrankost „Tünde asszony” . Elhatároztuk, hogy közelebbről is megnézzük a birodalmát, a Bajnóczy pincét, és nemcsak a borok miatt. Kíváncsiak voltunk, hogyan él a hegyen és mit kezd a családi birtokkal egy 33 éves, háromdiplomás nő.

Tünde és férje, Halmosi Áron évek óta a Szent György-hegy déli lejtőjén élnek egy kis házban, a családi birtokon. A területet 1928-ban vette Tünde dédapja, Bajnóczy István. Jóval nagyobb volt, mint a mostani, de sok volt az örökös, ezért lassan felaprózódott. A panoráma mesés, előttünk a szigligeti vár és a Balaton, az asztalon pedig négyféle saját bor vár arra, hogy megkóstoljuk a tartalmát.

 

Tovább a teljes cikkre

No Comments

Post A Comment