bajnoczy_pince_jofele_olaszrizling_palack

Szemenszedett – Badacsonyi Olaszrizling 2015

A Csobánc nyugati oldalán található ültetvény tőkéiről. Teljesen reduktív feldolgozással és erjesztéssel készítjük, irányított az erjesztés hőmérséklete (13-15 C°-on) és speciális a fajélesztő is, mindezek eredménye az az illat és zamatgazdagság , ami a borra jellemző. Rövid tartályos érlelés és seprőntartás után január végén került palackba kevés szén-dioxid adagolásával. Alkohol: 12,5 V/V%, T.sav: 6,2 g/l, Cukor: 1 g/l Lendületes, citrusos illata magával ragadó, zamatában kis mineralitás érezhető.

 

Lendületes. Magabiztos. Válogatott és válogatós.

SZEMENSZEDETT boraink könnyű, gyümölcsös, illatos borok, amelyek reduktív eljárással készülnek és minden évben megbízható minőséget nyújtanak. Kínálatunkban megtalálható az Olaszrizling, Kéknyelű, Sárga Muskotály és a Kékfrankos. Ezeket a borokat badacsonyi bérelt területeinkről származó, vagy vásárolt szőlőből készítjük. Utóbbiaknál az általunk végzett szőlőművelés, illetve a szigorú minőségellenőrzés biztosítja, hogy csak kiváló termés kerülhessen feldolgozásra.

 

 

Kategória: Címkék: , ,
Leírás

első lépés – szemenszedett, kortyról kortyra (Szemenszedett Olaszrizling 2015)

Ki merem most már jelenteni, szeretem az olaszrizlinget. Vagy legalább is azt, hogy ezt az olaszrizlinget szeretem. Tudom, tudom, a leggyakoribb, legnépszerűbb fehér szőlőfajta, és nemcsak fröccsnek jó. Én mégis ritkán ittam nekem tetszőt. Inkább kerültem. Most rám talált.

Korty eleje akácfalevél frissesség, aztán hosszú, s egyenes, mint a sás, vége pedig kedves kesernye. Így jó, mondom, szeretem.

Vélemények (0)

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Szemenszedett – Badacsonyi Olaszrizling 2015”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük