bajnoczy_pince_sarkanytango_palack_3

Sárkánytangó – Szent György-hegyi Olaszrizling 2014

Szent György-hegy délkeleti lejtőjén, organikus műveléssel termesztett 40 éves tőkék teljes érésben szüretelt terméséből készült. A bor természetes módon erjedt, majd 8 hónapig érlelődött közel 70 éves 1000 l-es tölgyfahordóban. A terület mikroklímájának és a csapadékos évjáratnak köszönhetően a szőlőbogyók egy része beaszúsodott, ez jellegzetes karaktert ad a bornak. Az Olaszrizlingre jellemző keserűmandula zamaton túl az érett birsalma ízeit fedezhetjük fel a borban. Alkohol: 12,5 V/V%, T.sav: 6,8 g/l, Cukor: 1,5 g/l

 

Szenvedélyes. Tüzes. Letisztult és egyenes.

 

A SÁRKÁNYTANGÓ borokat kizárólag a Szent György-hegyen található saját ültetvényünkről, organikus módon megművelt szőlőkből készítjük, hordós érleléssel. A magas minőségű termést hozó, nagy becsben tartott területünkön Olaszrizlinget és Cabernet franc-t termesztünk. Ezeket az ültetvényeket a biodinamikus vetési naptár szerint gondozzuk, és a növényvédelem terén nem használunk semmilyen szervetlen anyagot. Ehelyett terméskorlátozás, szerves, természetes preparátumok, és óriási odafigyelés adja a minőség alapját. Ennek és a hordós érlelésnek köszönhetően ezek a borok megmutatják a gyümölcs zamatát és a termőhely egyedi adottságait.

Kategória: Címkék: , ,
Leírás

Második lépés – sárkánytangó, előre s vissza (Sárkánytangó Olaszrizling, 2014)

Krasznahorkai, Tarr Béla. Persze egyből erre asszociálok. Pedig a név születése helyére, a Szent György–hegyre utal, a tüzes sárkányra, akit legyőz a szent.

Előre és vissza, harcolunk s tangózunk.

Erő mézszínében, íze kései.

Véget ér a tánc… Győztünk?

Vélemények (0)

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Sárkánytangó – Szent György-hegyi Olaszrizling 2014”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük